Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre i ambasador Republike Francuske u Beogradu Pjer Košar sastali su se u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem. Diplomate su izrazile žaljenje zbog tragedije, jer je, nakon što je u jednoj stambenoj zgradi u centru grada juče izbio požar, stradalo četvoro dece. Gradonačelnik Biševac je naglasio da je solidarnost, iskazana ovim povodom, izuzetno dragocena.

“Reč je o tragediji za ceo grad. Zahvaljujem gostima na izražavanju saučešća porodici stradale dece, građanima, celoj zajednici. Ranije planirani susret odložen je za neko drugo vreme, uz kratak osvrt na sve projekte koje uz podršku naših prijatelja realizujemo u cilju poboljšanja kvaliteta života građana Novog Pazara i u želji da odgovorimo izazovima, koje je lakše rešavati uz podršku Evropske unije i njenih članica”, rekao je nakon posete gradonačelnik Biševac.

Šef Delegacije Evropske unije Emanuele Žiofre izrazio je građanima Novog Pazara iskreno žaljenje zbog pretrpljenog gubitka.

“Želja nam je da izrazimo najdublje saučešće novopazarskoj zajednici, a svakako ćemo u skoroj budućnosti planiranu posetu realizovati u punoj meri. Stalo nam je do građana Novog Pazara gde je Evopska unija prisutna kroz veliki broj najrazličitijih projekata, od prekogranične saradnje, podrške mladim preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, do infrastrukture. Već tokom narednog susreta nastojaćemo da izazove  pretvorimo u nove prilike i prednosti ovog kraja. Još jednom ističem da nam je izuzetno žao što su izgubljena četiri mlada života”, poručio je ambasador EU Emanuele Žiofre.

Naiskrenije saučešće uputio i ambassador Francuske, Pjer Košar.

“Zahvalan sam gradonačelniku  na prilici da iskažemo saosećanje u nesreći, ali i da na kratko razmenimo mišljenja i ideje. Mnogo toga radimo, ali ćemo mnogo toga tek zajednički raditi i u budućnosti, što će verujem biti tema narednih razgovora. Danas vam, pre svega, još jednom izražavam saučešće”, poručio je francuski ambasador, Pjer Košar.