Pozivamo vas na razgovor “Budućnost hrane” koji će se održati u četvrtak, 26. oktobra, u 18 časova u Kulturnoj stanici Svilara (Đorđa Rajkovića 6b). Ovaj događaj predstavlja priliku da se upoznate s najsavremenijim tehnologijama koje oblikuju budućnost proizvodnje hrane.

“Budućnost hrane” je događaj koji EU info point Novi Sad organizuje u okviru Zelene serije, a u saradnji sa Institutom BioSens.

Istraživači sa Instituta BioSens Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta i istraživačkog instituta Vageningen iz Holandije će sa vama podeliti svoja znanja i iskustva, odgovarajući na pitanja o tome kako tehnologija revolucionizuje proizvodnju hrane. Saznaćete kako ove inovacije omogućavaju da konzumiramo bezbedne namirnice, dok istovremeno smanjujemo troškove. Upoznaćete se sa sistemom posle berbe, njegovim značajem i primenom u Holandiji koja je lider u evropskoj poljoprivredi, kao i ulogom Instituta BioSens u razvoju ovog sistema u Srbiji. Takođe, dobićete uvid u saradnju naučnika kroz projekt ANTARES, čija je svrha stvaranje održive poljoprivrede.

U programu učestvuju prof. dr Vesna Bengin, suosnivačica Instituta BioSens i koordinatorka ANTARES projekta, i Aniš Čauan, viši istraživač na Univerzitetu i istraživačkom institutu Vageningen. Moderatorka je Mirela Mitrić, novinarka RTV Vojvodine.

Obavezna je prijava putem linka