Delegacija EU nastaviće da podržava proces evropskih integracija Srbije

0

Evropski put Srbije, problemi u dijalogu Beograda i Prištine i sprovođenje političkih i ekonomskih reformi bile su glavne teme razgovora šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasadora Sema Fabricija, i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopšteno je iz Predsedništva.

Ambasador Fabrici naglasio je da će Delegacija EU nastaviti da podržava proces evropskih integracija Srbije i da posreduje u dijalogu sa ciljem postizanja sveobuhvatnog sporazuma između Beograda i Prištine. Predsednik Vučić i ambasador Fabrici razmotrili su i preporuke iz poslednjeg Izveštaja Evropske komisije i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava i sprovođenja preporuka.

Predsednik Vučić zahvalio je na podršci koju EU pruža Srbiji, istakavši da je Unija najznačajniji spoljnotrgovinski partner sa kojom Srbija ostvaruje više od 60 odsto robne razmene.

„Srbija mora da nastavi svoj evropski put i zato nam je veoma važna dalja podrška Unije u sprovođenju reformi. Neophodno je da intenzivnije radimo na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu u EU”, istakao je predsednik Vučić.

Podeli

Comments are closed.