Erazmus studentska mreža Srbije u saradnji sa Erazmus studentskom mrežom Niš poziva sve zainteresovane studente na Erasmus+ čet u Bujanovcu gde će imati priliku da čuju sve  o razmeni studenata i internacionalnim studentskim praksama putem Erazmus + programa. Događaj se organizuje u subotu, 19. januara od 12 časova na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu. Ulaz je slobodan.

Svi zainteresovani  imaće priliku da saznaju više o Erasmus+ programu od Simona Fabricija, studenta iz Italije koji je trenutno na svojoj Erasmus+ studentskoj razmeni pri Univerzitetu u Nišu. Simone će podeliti kako je protekao njegov proces prijave kao i svoja dosadašnja iskustva sa razmene.

Dimitrije Prokopović, predsednik ESN Srbije govoriće o procesu prijave na Erasmus+ studentske razmene i mogućnostima koje EU pruža mladima u Srbiji i regionu.

Ovaj događaj organizuje Erazmus studentska mreža Srbije u saradnji sa Erazmus studentskom mrežom Niš uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. Za promovisanje i sprovođenje programa Erazmus+ u Srbiji u oblasti obrazovanja, obuka i mladih, nadležna je Fondacija Tempus. Republika Srbija od konkursnog roka za 2019. godinu učestvuje u programu kao punopravna članica.