Delegacija Evropske unije podržava ovogodišnji 51.FEST, na kojem će se naći čak 14 ostvarenja evropskih autora u takmičarskom programu! Gledaoci će moći da glasaju za najbolji evropski film, koji će dobiti Nagradu publike.

Pobednik će biti proglašen poslednjeg dana festivala. Ako ste na FESTu, nakon projekcije, ocenite film i izglasajte pobednika!

Do sada – FEST je imao oko četiri miliona gledalaca i skoro 4000 značajnih svetskih filmova – koji su na njemu imali jugoslovensku / srpsku a često i regionalnu premijeru. Iako je prvi FEST održan pre više od 40 godina i ove godine sa istom energijom nastavlja svoj veliki kulturološki i obrazovni zadatak šireći filmske horizonte svim ljubiteljima filmske umetnosti.

Pogledajte program ovogodišnjeg FEST-a

Evropska unija sa ponosom podržava srpsku kinematografiju.

Među filmovima i serijama koji su podržani sredstvima EU su neka od najvažnijih ostvarenja prethodnih godina – OtacNečista krvLeto kada sam naučila da letimStrahinjaZlogonjeMrakMrazCrna svadbaPodručje bez signala. Ova ostvarenja takođe su višestruko nagrađivana, dok je Nečista krv prvi srpski film koji se našao na striming platformi Netflix. Evropska unija takođe podržava brojne filmske festivale širom Srbije.