Pridružite nam se na drugoj javnoj debati u okviru Evropske škole debate, koja će se održati u petak 10. marta u 12h u Gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju.

Devedeset polazika iz cele Srbije prošlo je  kroz četvoromesečni program radionica i sada su spremni da svoje veštine debatovanja podele sa vama.

Tema o kojoj će debatovati jeste„Da li odabrati tradicionalnu karijeru ili pokrenuti startap?“

 

Mladima je u poslednje vreme sve privlačnija ideja da sami pokrenu firmu i razvijaju ideju, dok se dosta energije i znanja ulaže u razvoj startap ekosistema kao važne karike ekonomskog rasta.  Sa druge strane, dosta mladih veruje da izbor tradicionalnih zanimanja koji garantuju sigurnost posla i penzije, olakšava život i daje više slobodnog vremena.

Šta vi mislite? Gledajte argumentovanu raspravu naših najboljih polaznika i polaznica, saznajte više o pravilima debate i pravilnom zastupanju stavova i navijajte.

Učestvuju:

Bratislav Stojković, Gimnazija „Bora Stanković“ Vranje

Leonora Ristić, Gimnazija „Bora Stanković“ Vranje

Bogdan Dimić, Gimnazija „Bora Stanković“ Vranje

Anja Kostić, Pedagoški fakultet Vranje

Nakon Vranja, naši polaznici će debatovati u Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu i Beogradu.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informaciona mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta jeste edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih osam godina pohađalo više od 800 srednjoškolaca i studenata iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 30 javnih debata.