Foto konkurs “Gde vidim EU u Srbiji” – nagrade idu u Beograd, Niš i Novo Miloševo

0

Završen aprilski foto konkurs “Gde vidim EU u Srbiji” koji su EU info centar i Delegacija EU u Srbiji raspisali u okviru obeležavanja 15. godišnjice razvojne pomoći EU Srbiji –

Fotografija pod nazivom “Evropska bašta” autora Miloša Todorovića iz Beograda proglašena je za najbolju, odlučio je žiri u sastavu Vesna Manić (Delegacija EU u Srbiji), Ivana Đurić (Kancelarija za evropske integracije) i Nebojša Glišić (EU info centar). Pobednik takmičenja osvojio je kameru. Drugu nagradu – foto aparat – osvojila je učenica iz Niša Katarina Đorović za fotografiju “United in Diversity”, dok je trećeplasirani Dragan Belić iz Novog Miloševa, za fotografiju nazvanu “EU Door”, osvojio tablet.

Druga nagrada: Katarina Đorđević - United in diversity

Druga nagrada: Katarina Đorđević – United in diversity

Nagrade će laureatima uručiti šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Majkl Davenport

Svečana dodela nagrada biće organizovana u petak, 13. maja u Beogradu, na kalemegdanskom šetalištu,  gde će biti otvorena izložba fotografija “EU i Srbija: 15 godina partnerstva”. Nagrade će pobednicima uručiti šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Majkl Davenport.

Deo izložbe posvećen je radovima pristiglim na konkurs, pa će tako biti prikazane tri provonagrađene i još sedam fotografija kojeje žiri izabrao kao posebno dobre.

Foto konkurs, kao i izložba, deo su kampanje “EU i Srbija: 15 godina partnerstva” kojom EU info centar i Delegacija EU u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije i partnerima ove godine obeležavaju jubilej.

U okbiru kampanje, tokom aprila su organizovana dva treninga za novinare “IPA – kako bolje razumeti i izveštavati”, u Beogradu i Novom Sadu. Krajem maja, biće održan isti trening u Nišu, a za jun je planirano održavanje konferencija posvećenih razvojnoj pomoći u Beogradu i Novom Sadu.

Treća nagrada: Dragan Belić – EU door

Treća nagrada: Dragan Belić – EU door

Od 2001. godine, Srbija je dobila više od tri milijarde evra bespovratnih sredstava iz pretpristupnih fondova EU. EU i Srbija zajedno sprovode uspešne projekte širom zemlje koji su podstakli razvoj i doneli korist građanima u mnogim oblastima. Unapređeni su infrastruktura, obrazovanje, zdravstvo, zaštita životne sredine i mnogi drugi sektori.

Podeli

Comments are closed.