Osmoro  studenata iz inostranstva će ovog prolećnog semestra, u okviru Erazmus razmene, boraviti u Nišu i studirati na nekom od fakulteta niškog Univerziteta.

U EU info kutku su imali priliku da se upoznaju međusobno, ali i da upoznaju institucije i organizacije koje će im biti na raspolaganju dok su u Nišu. Snežana Andrić iz EU info kutka ih je ovom prilikom upoznala sa radom i misijom EU info mreže i predstavila aktivnosti koje realizujemo.

„Sada već tradicionalno održavamo Erazmus četove, gde našim studentima približavamo prilike za razmenu u okviru Erazmus Plus programa. Radujemo se da u narednom periodu ugostimo nekog od vas, da prenesete svoje iskustvo našim sugrađanima,“ poručila je Andrić.

Dobrodošlicu studentima poželela je Jelena Čivljak iz Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta u Nišu.

„Tokom vašeg boravka u Nišu možete da računate na nas za sve administrativne detalje. Mi smo odgovorni za vaš boravak ovde“ kaže Čivljak.

Nedavno je održan Erazmus čet sa studentkinjama iz Niša koje su studirale u Italiji i Španiji, o čemu možete više pročitati na sajtu. Pored toga, početkom godine gosti EU info kutka bili su inostrani studenti koji su proveli jesenji semestar 2018/2019 u Nišu.

Za neformalni deo njihovog boravka i svakodnevne aktivnosti studenata na razmeni zadužena je Erazmus studentska mreža.

Od 2014. je skoro 7.000 srpskih studenata i nastavnika učestvovalo u Erazmus Plus programu, dok je oko 4.300 Evropljana boravilo u Srbiji. Podsetimo, Srbija je nedavno postala punopravna članica najvećeg obrazovnog programa Evropske unije.