Izjava predstavnika delegacije Evropskog parlamenta nakon sastanaka sa političkim akterima u Srbiji

0

Delegacija Evropskog parlamenta, koju predstavljaju Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, posetila je Srbiju 29. i 30. avgusta 2019. godine.

Kao što je nedavno najavio Dejvid Mekalister, predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, sastanak je održan u kontekstu istraživačke misije Evropskog parlamenta o jačanju političkog dijaloga u Narodnoj skupštini Srbije.

Cilj misije bio je da delegacija Evropskog parlamenta „sasluša“ lidere u Parlamentu i predstavnike glavnih političkih stranaka, kako bi što bolje razumeli političku atmosferu u Srbiji i identifikovali konkretna pitanja koja bi mogla da vode do poboljšaja političkog dijaloga i političke kulture u Narodnoj skupštini Srbije.

„Imali smo iskrenu razmenu stavova na našim sastancima sa svim političkim akterima iz stranaka vladajuće većine i opozicionih partija, što nam je omogućilo da bolje razumemo izazove i podele na srpskoj političkoj sceni. Razmotrićemo te razgovore, dati predloge za dalje postupanje i ostati spremni za blisku saradnju sa svim srpskim političkim strankama u Narodnoj skupštini“, navode iz delegacije Evropskog parlamenta.

Podeli

Comments are closed.