Fond za inovacionu delatnost poziva inovativna preduzeća u ranoj fazi razvoja proizvoda i osvajanja tržišta, kao i preduzeća sa dokazanom tržišnom trakcijom da se prijave za učešće u programu akceleracije i postanu deo Katapult zajednice.

Katapult nudi intenzivno tromesečno mentorstvo i finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava od 20.000 evra (za Ideation kategoriju preduzeća) do 50.000 evra (za Scale-up kategoriju preduzeća).

Preduzeća u okviru ovog programa imaju priliku da sarađuju sa više od 30 iskusnih međunarodnih i lokalnih mentora kako bi unapredili svoje poslovanje i stekli nove veštine za privlačenje privatnih investicija.

Dodatno, startapovima koji obezbede kvalifikovanu investiciju u roku od devet meseci od završetka akceleracije, na raspolaganju je finansijska podrška do 300.000 evra bespovratnih sredstava.

Prijave preduzeća iz svih oblasti nauke i tehnologije, kao i industrijskog sektora se podnose putem Katapult portala do 17. oktobar 2022. godine u 15:00 časova.

Podsećanja radi, Katapult zajednica je počela da se formira nakon prvog javnog poziva prošle godine, kada je za podršku odabrano 19 inovativnih startapa. Nakon tromesečnog programa akceleracije startapi se trenutno nalaze u fazi prikupljanja ivesticija.

Sredstva za realizaciju Katapult programa obezbeđena su na osnovu zajedničkog ulaganja Republike Srbije (Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja) kroz zajam i tehničku podršku Svetske banke u iznosu od 7,7 miliona evra i bespovratne finansijske podrške Evropske unije u iznosu od 10 miliona evra.).

Program akceleracije Katapult dodatno osnažuje našu startap zajednicu da se pozicionira na globalnom tržištu i na taj način doprinese rastu i konkurentnosti srpske ekonomije.