Komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han boraviće u poseti Beogradu u petak i subotu, 9. i 10. septembra 2016. godine, kada će se sastati sa premijerom Aleksandrom Vučićem i novim sazivom Vlade Republike Srbije. Cilj posete je da komesar razgovara o daljim koracima na putu Srbije ka Evropskoj uniji kao i da izrazi snažnu podršku Evropske unije reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije.

Komesar Han je uoči posete izjavio: „S nestrpljenjem očekujem sastanak sa predsednikom Vlade Aleksandom Vučićem i ministrima nove Vlade koja je izrazila opredeljenje da nastavi sa ambicioznim reformskim programom i procesom evropskih integracija. Želim da vas još jednom uverim da Srbija ima podršku Evropske unije na svakom koraku na tom putu.”

Govoreći o prioritetima u narednom periodu, komesar Han je dodao: „U okviru pristupnog procesa, usredsredićemo se na rad sa srpskim vlastima na važnim temama poput jačanja vladavine prava, regionalne saradnje i procesa normalizacije odnosa između Beograda i Prištine. Želimo da ponudimo tehničku i finansijsku podršku kako bi se nastavila fiskalna konsolidacija, podstakao ekonomski rast i obezbedile bolje prilike za preduzeća, naročito za mlade preduzetnike i omladinu uopšte.“

Komesar Han će se u subotu sastati sa premijerom Aleksandrom Vučićem i obratiti članovima Vlade Srbije. Takođe će održati sastanak sa predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković kao i Odborom za evropske integracije Narodne skupštine Srbije. Komesar Han će posetu završiti učešćem na skupu u organizaciji Privredne komore Srbije i Delegacije EU u Srbiji pod nazivom „Pristupanje EU i unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji“.

Pozivaju se mediji da isprate sledeće događaje:

Subota, 10. septembar 2016.

08:30 – 09:00 Sastanak sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem
(fotografisanje)
Mesto: Vlada Srbije, Nemanjina 11

09:00 – 10:00 Obraćanje sednici Vlade Srbije
(fotografisanje)
Mesto: Vlada Srbije, Nemanjina 11

10:00 – 10:20 Konferencija za štampu sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem
Mesto: Vlada Srbije, Nemanjina 11

10:30 – 10:45 Sastanak sa predsednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković
(fotografisanje)
Mesto: Narodna skupština Srbije, Trg Nikole Pašića 13

10.50 – 11.50 Sastanak sa članovima Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Srbije
(fotografisanje)
Mesto: Narodna skupština Srbije, Trg Nikole Pašića 13

12:00 – 13:30 Skup „Pristupanje EU i unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji“
Mesto: Privredna komora Srbije, Resavska 15