„Uzbudljivo je koliko postoji na ovom našem divnom kontinentu fantastičnih autora. U našim druženjima kombinujemo različite pisce iz različitih zemalja, a njihove priče nas uvode u ove divne kreativne interaktivne radionice“, rekao je glimac Ivan Jevtović na kraju još jedne pozorišno-likovne radionice za decu, „Mašta priča priče“.

Ovo je šesti susret najmlađih Novosađana i Pozorišta LEKTIRA, koju vodi Jevtović, a koji EU info kutak iz Novog Sada organizuje sa stalnim partnerima, Francuskim institutom i Austrijskim kulturnim forumom. U svetlu obeležavanja Dana Evrope ovom književnom putovanju pridružile su se i ambasade Mađarske, Finske i Holandije, kao i učenici OŠ Dušan Radović iz Novog Sada.

Deca su se upoznala sa pričama – „Čudno kraljevstvo“, Erži Kertes, „Nedostajati“ Ton Telehen, „Tatu i Patu biraju zanimanje“ Aino Havukainen i Sami Toivonen.

Na kraju ove fantastične misije, koja se svakog meseca dešava u Novom Sadu, deca su praktično proputovala kroz književna dela čitavog starog kontinenta, a već sledećeg meseca čekaju ih nove avanture sa novim junacima u prostoru Kulturne stanice – Barka na Klisi.

Novosadski EU info kutak i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji obeležavaju Dan Evrope tokom celog maja pod sloganom Bolji smo zajedno, u sklopu šestonedeljne kampanje koja je krenula 9. maja i traje do sredine juna.