Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su pred više od 50 srednjoškolaca u biblioteci Gligorije Vozarović, članici EUTEKA mreže, u ponedeljak 11. februara u Sremskoj Mitrovici.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019. Prisutni su iskazali veliko interesovanje za učešće na nagradnom konkursu i mogućnost da osvoje sedmodnevno putovanje u EU u maju mesecu 2019. godine.

Najviše pitanja na prezentaciji bilo je u vezi sa temama na koje učenici mogu da podnesu radove na nagradni konkurs, kao i o ulozi mentora u ovom procesu.

Đaci su imali najviše neodumica kada je u pitanju forma rada odnosno forme likovnih radova, dok su nastavnici pokazali interesovanje za temu EU i Srbija naročito uzimajući u obzir kulturno nasleđe Sremske Mitrovice.

Odgovore na najčešće postavljena pitanja u okviru konkursa možete pogledati OVDE, a Uputstvo za podnošenje radova u kojem je detaljnije pojašnjena uloga mentora OVDE.

EUTEKA je mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o EU.