Da li je vašem startapu potrebna finansijska i mentorska podrška za dostizanje punog potencijala i osvajanje globalnog tržišta?  Da li biste voleli da se povežete sa investitorima i ekspertima iz različitih oblasti i radite sa njima na unapređenju vašeg poslovanja?

Ukoliko su vaši odgovori potvrdni, pozivamo vas da nam se pridružite u ponedeljak, 2. oktobra u 12 časova na radionici „Pitaj me bilo šta o EU podršci“, gde ćete iz prve ruke saznati sve o Katapult programu akceleracije:

  • Kako znati da je startap spreman za učešće u Katapult programu?
  • Kako pripremiti inovativni proizvod, uslugu ili tehnologiju za globalno tržište?
  • Koji su najveći izazovi na putu od ideje do realizacije?
  • Na koji način se realizuje mentorska podrška?
  • Šta vas očekuje nakon učešća u programu akceleracije?

Broj mesta je ograničen, te vas molimo da potvrdite prisustvo popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na linku, najkasnije do petka, 29. oktobra u 17 časova.

Sagovornici sa kojima ćemo razgovarati o ovim temama jesu:

  • Mlađan Stojanović, menadžer Katapult programa akceleracije
  • Miša Lazović, osnivač Kredium startapa iz Niša (učesnik programa)

Razgovor će voditi Snežana Andrić iz EU info kutka. Radionica će biti održana uživo u EU info kutku u Nišu, na adresi Vožda Karađorđa 5, a istovremeno će biti dostupna za online praćenje putem YouTube kanala EU u Srbiji.

 

Program akceleracije Кatapult je mehanizam podrške tehnološkom razvoju i inovacijama namenjen startapima koji su u ranoj fazi razvoja proizvoda i osvajanja tržišta (Ideation), kao i preduzećima sa dokazanom tržišnom trakcijom koja imaju za cilj da ubrzaju svoj rast i prikupe dodatna finansijska sredstava (Scale-up). Кatapult se sastoji od tromesečnog programa intenzivne obuke uz finansijsku podršku u cilju što bržeg razvoja startapa i kreiranja uslova za brzi rast.

Katapult program sprovodi Fond za inovacionu delatnost, a sredstva za realizaciju programa obezbeđena su na osnovu zajedničkog ulaganja Republike Srbije (Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija) kroz zajam i tehničku podršku Svetske banke u iznosu od 7,7 miliona evra i bespovratne finansijske podrške Evropske unije u iznosu od 10 miliona evra.