Da li se bavite promocijom evropskih audiovizuelnih dela i želite da sarađujete sa partnerima iz celog sveta? Da li organizujete događaje koji okupljaju profesionalce u filmskoj  industriji?

Ukoliko su vaši odgovori potvrdni, pozivamo vas da nam se pridružite u sredu, 11. oktobra u 12 časova na radionici „Pitaj me bilo šta o EU podršci“, gde ćete iz prve ruke saznati sve o potprogramu MEDIA Kreativna Evropa:

  • Kako znati da je vaša ideja spremna za potprogram MEDIA?
  • Koji su najveći izazovi u implementaciji projekata koji se bave promocijom evropskih audiovizuelnih dela?
  • Kako pronaći dobre međunarodne partnere?
  • Na koji način iskoristiti prednosti tehnoloških i poslovnih inovacija za unapređenje ideje?
  • Zašto je važno da projekti u ovom programu promovišu održivost i proces „ozelenjavanja” tržišta?

Sagovornici sa kojima ćemo razgovarati o ovim temama su:

  • Una Domazetoski, rukovoditeljka MEDIA potprograma Desk Kreativna Evropa
  • Mara Prohaska Marković, direktorka festivala Beldocs

Razgovor će voditi Nemanja Stevanović iz EU info centra.

Radionica će biti održana uživo u EU info centru u Beogradu, na adresi Kralja Milana 7, a istovremeno će biti dostupna za online praćenje putem YouTube kanala EU u Srbiji.

Broj mesta je ograničen, te vas molimo da potvrdite prisustvo popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na linku, najkasnije do ponedeljka, 9. oktobra u 17 časova.

***

Potprogram MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa podstiče razvoj evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, dajući podršku: razvoju, distribuciji i promociji evropskih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova i televizijskih serija, razvoju i promociji novih medijskih sadržaja, stručnom usavršavanju filmskih profesionalaca, razvoju novih tehnologija i platformi za distribuciju audiovizuelnog sadržaja, filmskim festivalima i razvoju publike.

Edukativne i praktične radionice u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“ namenjene su budućim korisnicima EU sredstava kako bi iz prve ruke saznali šta im je sve potrebno za dobru aplikaciju i implementaciju projekta, ali i kako bi spremnije dočekali otvaranje novih poziva.