Ponedeljak, 1. novembar u 17h

Ukoliko želite da sprovodite aktivnosti u oblasti regionalne saradnje mladih, mobilnosti i razmene mladih i dolazite iz organizacija civilnog društva ili srednjih škola, pridružite nam se 1. novembra u 17h na radionici „Pitaj me bilo šta o EU podršci“ na kojoj ćemo predstaviti Regionalnu kancelariju za saradnju mladih – RYCO.

Regionalna kancelarija za saradnju mladih je uz podršku partnera, od kojih je jedan od najznačajnijih Evropska unija, podržala preko 100 projekata koje su realizovale srednje škole i organizacije sa teritorije Zapadnog Balkana.

Podržani projekti imaju za cilj da promovišu i kreiraju mogućnosti za mlade ljude da se uključe u regionalne aktivnosti koje grade međusobno razumevanje i pomirenje u građanskom, društvenom, obrazovnom, kulturnom i sportskom sektoru.

Na radionici ćete od dosadašnjih korisnika RYCO programa, saznati više o veštinama koje su vam neophodne da dobijete podršku, sa posebnim fokusom na:

  • Kako razviti dobra partnerstva?
  • Šta je potrebno za kvalitetnu aplikaciju?
  • Koji su najveći izazovi u implementaciji projekta?

Svoja iskustva u realizaciji projekata će nam preneti:

  • Divna Prusac iz Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine

Više detalja o samom programu čućemo od Ivane Antonijević iz lokalne kancelarije RYCO u Srbiji.

Radionica će se odvijati preko Zoom platforme i biće dostupna za učesnike koji se registruju putem ovog linka: https://euinfo.civicatalyst.org/eu_podr%C5%A1

***

Regionalna kancelarija za saradnju mladih nastala je 2016. godine, osnovalo ju je šest Vlada Zapadnog Balkana sa ciljem da mladima u regionu pruži mogućnost za dijalog, zajedničko učenje, upoznavanje i mogućnost za prevazilaženje konflikta koji su za nama.

EU info kutak Niš i ove jeseni nastavlja sa edukativnim i praktičnim radionicama u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“, kako bi svi budući korisnici EU sredstava iz prve ruke saznali šta im je sve potrebno za dobru aplikaciju i implementaciju projekta ali i kako bi spremnije dočekali otvaranje narednih poziva.