Dan Evrope 2024. godine obeležava se pod sloganom Evropa je naša kuća – bolji smo zajedno. Tokom maja meseca, Delegacija Evropske unije u Srbiji organizovaće niz aktivnosti namenjenih građankama i građanima Srbije.

  • Koncert “Pod zvezdanim krovom”, 10. maja u Beogradu
  • Glavni partner na Sajmu poljoprivrede, od 18. do 23. maja u Novom Sadu
  • Serija razgovora sa mladima i građanima u pet gradova, tokom maja i juna.

Sve aktivnosti pratiće i promotivna kampanja u kojoj učestvuje 20 ambasadorki i ambasadora zemalja članica Evropske unije u Srbiji i ambasador Evropske unije.

Oni zajedno sa građankama i građanima Srbije šalju poruku da je Evropa naša zajednička kuća.

U čast Dana Evrope u Beogradu biće organizovan koncert “Pod zvezdanim nebom” na Savskoj promenadi na Gornjem Kalemegdanu 10. maja. Nastupa džez orkestar Big Band RTS-a sa gostima Vasilom Hadžimanovim, Bojanom Stamenov, Zoe Kida i Markom Luisem, koji će izvoditi jedinstven program koji se ne propušta. Koncert povodom Dana Evrope počinje u 20.30 časova i slobodan je ulaz.

Osim koncerta u Beogradu, Dan Evrope biće proslavljen i u drugim gradovima u Srbiji.

U Novom Sadu, Evropska unija će biti glavni partner Sajma poljoprivrede, na kom će zemlje članice imati svoje štandove. Posetioci će moći u Hali 1, od 18. do 23. maja, da degustiraju neke od najpoznatijih evropskih specijalitet..

U Nišu, Subotici, Kragujevcu, Užicu i Novom Pazaru tokom maja i juna biće organizovana i serija razgovora sa građanima i mladima o Planu rasta, digitalizaciji i inovacijama, cirkularnoj ekonomiji, kulturnom nasleđu, ali i o kreativnim industrijama koje Srbiju stavljaju na evropsku kulturnu mapu.