Međunarodni poljoprivredni sajam već 91 godinu održava se u Novom Sadu, ali je nadaleko poznat u svetu, i važi za najznačajniju priredbu te vrste u regionu. Stoga je Evropska unija odlučila da preuzme čast da postane ovogodišnji Partner Poljoprivrednog sajma.

Delegacija Evropske unije u Srbiji biće prisutna u Hali 1, na EU paviljonu, tokom svih sajamskih dana – od subote 18. maja, zaključno sa četvrtkom, 23. majem. Posetioce očekuje više od 40 informativnih panela i radionica – brojni stručnjaci govoriće o kvalitetnoj proizvodnji hrane, zdravlju životinja, uzgajanju setvenih kultura, tehnološkim inovacijama, održivoj poljoprivredi i drugom.

Za poljoprivrednike i preduzetnike, koji žele da unaprede poslovanje, osmišljeno je nekoliko sesija o IPARD bespovratnim sredstvima. Kako se uspešno prijaviti za postojeće, a kakve mogućnosti će doneti očekivane IPARD III mere – saznaćete u EU paviljonu.

Posebna poslastica biće EU kuhinja! Dođite da probate ukuse različitih evopskih tradicija, a posebnu čar daće im upravo kuvari – diplomate EU zemalja kuvaju za vas!

Pronađite mogućnost koja najviše odgovara vašem poslovanju i naučite nešto novo od poljoprivrednih stručnjaka iz cele Srbije i Evrope, koji će se okupiti u EU paviljonu.

Pogledajte program EU paviljona i pridružite nam se!

*Organizator zadržava pravo na izmene u programu.

Uspešne priče

Video galerija

Publikacije

Foto galerija

Evropska unija je podržala poljoprivredni sektor sa više od 150 miliona evra pre nego što je započeo IPARD II program sa alokacijom od 175 miliona evra podrške EU. Aktuelni IPARD III program doneće više mogućnosti srpskim poljoprivrednicima i isplatiće dodatnih 288 miliona evra. podrške EU. Glavni ciljevi podrške u okviru IPARD-a jesu povećanje konkurentnosti srpskih poljoprivrednika, očuvanje životne sredine i biodiverziteta, podrška ruralnim preduzećima i zajednicama i razvoj ruralne infrastrukture.

Više o pomoći EU poljoprivredi