Odlazak na studentsku razmenu je prilika za mlade ljude koju ne smeju da propuste, jer donosi mnogo pozitivnih utisaka i otvara šire poglede na svet i ljude oko nas – poruka je sa Erazmus+ kafea koji je održan u Nišu.

Otvoreni, opušten razgovor bio je prilika da svi zainteresovani studenti i srednjoškolci saznaju koje su prednosti odlaska na studentsku razmenu i kakva su iskustva onih koji su učestvovali. Svoje utiske sa razmena sa prisutnima su podelili studenti Tamara Jakovljević, Stefan Janaćković i Luka Đorđević.

„Studenti su imali priliku da se iz prve ruke informišu o svim prednostima, manama i preprekama sa kojima su se suočavali naši govornici prilikom razmene. Neizostavni su bili njihovi korisni saveti i podrška na koji način se prilagoditi novom okruženju“ kaže Milena Čimpokić, predsednica Erazmus studentske mreže Niš.

Za one koji nisu u bili u mogućnosti da dođu na događaj, a žele da se informišu, postoji Vodič za studentsku mobilnost gde se mogu preciznije informisati o većini programa koji su dostupni mladima i studentima.

„Razmena je jedna od najboljih mogućnosti koja se pruža studentima. Upoznavanje načina života i kultura drugih država je neprocenjivo iskustvo. S obzirom na to da je mali broj studenata upoznat sa svim čarima studentskih razmena, mi ćemo се u narednom periodu potruditi da ih što bolje uputimo i podstaknemo da se odluče na jedan takav korak“ dodaje Milena Čimpokić.

Više detalja o razmenama, načinu učešća i drugim aktivnostima koje realizuje Erazmus studentska mreža u Srbiji, možete naći na njihovom zvaničnom sajtu.

Ovaj događaj u Nišu organizovala je Erazmus studentska mreža Niš uz podršku Delegacije Evropske unije i EU info kutka Niš.

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. Za promovisanje i sprovođenje programa Erazmus+ u Srbiji u oblasti obrazovanja, obuka i mladih, nadležna je Fondacija Tempus. Republika Srbija od konkursnog roka za 2019. godinu učestvuje u programu kao punopravna članica.

Pročitajte još: Program Erazmus+ jedan od najuspešnih primera saradnje Srbije i EU