Kako se crtanjem, uz tehniku akvarela, malo vode i dobre volje stvara duga, saznajemo na još jednoj radionici za najmlađe sugrađane. EU info kutak Niš i Fabrika umetnika pozivaju roditelje da prijave svoju decu za novu radionicu koja će biti organizovana u subotu 17. jula, u kampu Fabrike umetnika, na desnoj obali Nišave kod Brzog Broda.

Radionica „Tajna duginih boja“ druga je u serijalu kreativnih i stvaralačkih aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta, uz korišćenje metoda prirodne, Voldorf pedagodije, nove kod nas. Radionicu kroz bajku „Rečna vila“ vodi Nela Jotović, diplomirani pedagog-vaspitač, sa višegodišnjom praksom u Voldorfskoj pedagogiji.

Rad će biti podeljen u dve grupe:

* deca predškolskog uzrasta – 4 do 6 godina                 ( 17. jul od 17:00h do 17:45h)

* deca nižih razreda osnovne škole – 7 do 10 godina   ( 17. jul od 18:30h do 20:00h)

Kroz kombinaciju nekoliko umetničkih pravaca, na zabavan i interaktivan način, deca će na radionici razvijati zdrave navike i biti animirana da prirodu razumeju i da je dožive svojim čulima. Rad i iskustveno učenje u prirodnom ambijentu, kroz igru budi radoznalost i kritičko razmišljanje, te podstiče inovativnost, maštovitost i kreativnost, kao i ekološku svest kod dece.

Teme o kojima će deca učiti u serijalu radionica biće najvažniji resursi kojima naša planeta raspolaže: voda, zemlja, vatra, vazduh i biljke. U praktičnom radu sa decom na radionicama će učestvovati i pomagati studenti pedagodije sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Kako je izgledala prva radionica, pogledajte na našem sajtu.

Učešće je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta, roditelji/staratelji koji žele da prijave decu za učešće na drugoj radionici 17. jula treba da popune formular koji se nalazi ispod, najkasnije do 16. jula u 17 sati ili do popune kapaciteta. Materijal za rad i osveženje za decu i roditelje obezbeđuju organizatori.

Prijavni formular – LINK

*Kamp Fabrike umetnike jedna je od inicijativa koja je podržana kroz projekat „Lokalni poziv za EU“ koji finansira EU, a sprovodi Nacionalna koalicija za decentralizaciju.  

Koreni Voldorfske pedagogije su u Nemačkoj, a njen utemeljivač je Rudolf Štajner, austrijski naučnik i reformator mnogih područja modernog života.  U Voldorf pedagogiji se gaji individualnost deteta. Dečje aktivnosti su osmišljene tako da angažuje dete na svim nivoima – fizičkom, mentalnom, emotivnom, duhovnom.