EU nedelja mogućnosti završena je juče u Nišu, nakon više od 100 sesija i panela, tokom kojih smo, sa stručnim partnerima razgovarali o ekonomiji, poljoprivredi, biznisu, obrazovanju, mladima, sportu, kulturi, medijima, civilnom društvu, lokalnom razvoju, i zelenoj tranziciji.

Evropska unija stanovnicima Srbije nudi mogućnosti za unapređenje u svim ovim, ali i mnogim drugim oblastima. Preko 3500 ljudi nas je pratilo onlajn, dok nas je uživo gledalo i slušalo preko 1800 posetilaca – u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Prvi put su na jednom mestu bili okupljeni svi predstavnici programa i fondova koji su dostupni građanima Srbije, a koji su delili konkretne informacije o apliciranju i bili dostupni i na onlajn štandovima kako bi odgovorili na sve upite zainteresovanih korisnika.

Ukoliko vas zanimaju konkretne mogućnosti, koje možete ostvariti uz pomoć – mahom bespovratnih – sredstava Evropske unije, pratite naše sajtove:

Takođe, ako želite da pogledate sesije sa EU nedelje mogućnosti, svi snimci uskoro će se naći na ovoj platformi: https://mogucnosti.eu/

EU nedelju mogućnosti podržali su i brojni partneri iz ministarstava Vlade Republike Srbije, različitih organizacija i fondacija.

A u ime EU, obratili su se Oliver Varheji – evropski komesar za susedstvo i proširenje, Emanuele Žiofre – ambasador EU u Srbiji, Plamena Halačeva – zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji, i drugi.

Podržali su nas i posetili brojni zvaničnici – premijerka Srbije – Ana Brnabić, predsednik Srbije – Aleksandar Vučić, ministarka za evrointegracije – Tanja Miščević, ministarka rudarstva i energetike – Dubravka Đedović, ministar saobraćaja i infrastrukture – Goran Vesić, zatim ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Tomislav Žigmanov, Bojan Maričik –  potpredsednik Vlade Republike Severne Makedonije za evropska pitanja.

Hvala svima koji su bili uz nas tokom EU nedelje mogućnosti, družićemo se i naredne godine, a do tada – iskoristite brojne mogućnosti i prijavite se za grantove i povoljne kredite Evropske unije!