Raspevano, razigrano i veselo, proteklo je šesto veče u okviru Nedelje Evrope u Srbiji, koju ove godine proslavljamo u znaku kulture. Mališani iz hora “Vilenjaci” predstavili su nam se na online koncertu “Vilenjačka radost pevanja i izmamili svima osmeh na lice. Članovi ovog niškog hora po prvi put su pevali u ovakvom ambijentu, svi zajedno, a svako kod svoje kuće.

Pod dirigentskom palicom Milene Miljković i uz korepetitora Anastasa Kamenovića, dvadesetak mališana vodilo nas je muzičko putovanje po Evropi. Uživali smo uz Mocarta i Baha, u čast Dana Evrope čuli i čuvenu “Odu radosti” a podsetili smo se i nekih velikih domaćih hitova i popularnih dečijih pesama.

Radost zajedničkog pevanja, razvijanje koncentracije, samopouzdanja, podsticanje mašte, kreativnosti, sticanje i negovanje prijateljstva – samo su neke od važnih odlika koje krase članove hora „Vilenjaci“ iz Niša.

Koncert pogledajte koncert na našem YT kanalu.

U okviru Nedelje Evrope u Srbiji organizovan je veliki broj interesantnih i korisnih događaja. Nedelja u znaku kulture donela nam je koncerte, poetske večeri, izložbe, glumačke performanse, a detaljnije izveštaje sa svih događaja i ostale prateće informacije pronađite na našem sajtu.