„Naš recept za uspeh je kreiranje brenda koji će svi obožavati. Svi vole sladoled, a specifičnost naših torti je izrada po italijanskoj Đelato (Gelato) tehnologiji koja garantuje kvalitet ukusa u kojima možete uživati cele godine“, započinje svoju priču Miloš Petković, direktor preduzeća N.J.S. Group iz Mršinaca čija je osnovna delatnost proizvodnja domaćih sladoled torti.

Preduzeće N.J.S Group je osnovano 2015. godine, ali je od 2018. godine razvilo sopstveni brend koji postaje sve popularniji na domaćem tržištu.

„U početku smo kreirali domaće torte uslužno, za velike firme. Tri godine kasnije došli smo na ideju da napravimo proizvod koji će biti jedinstven i koji će ljudi želeti da kupuju svakodnevno. Tako je nastala naša Gelato torta, inspirisana italijanskim sladoledom, ali i ukusima naših prostora, izuzev pavlake koju uvozimo iz Italije. Plasirali smo na tržište naš brend u četiri distribuciona centra. Torte Gelato su jedinstvene po vizuelnom identitetu, jer su bez šlaga, prekrivene su prelivima u zavisnosti od ukusa torte, a čak 70 odsto sadržaja je kremaste strukture“, objašnjava nam Miloš Petković i nastavlja: 

„S obzirom na visok kvalitet koji nudimo, interesovanje kupaca je postajalo sve veće. U jednom momentu smo došli do uskog grla u proizvodnji. Alati i oprema koju upotrebljavamo koriste se i do dvadeset puta u toku dana. Dešavalo se sve češće da su nam kalupi ponovo potrebni, a da još nismo stigli da ih očistimo, dezinfikujemo i pripremimo za ponovnu upotrebu. Znali smo da ručno pranje alata nije najbolje rešenje i da bi trebalo automatizovati ovaj proces proizvodnje, ali nismo imali sredstava za takvu investiciju. Iz tog razloga, 2019. godine odlučili smo da apliciramo za javni poziv EU PRO programa sa željom da dobijemo bespovratna sredstva Evropske unije  za mašinu koja bi ubrzala čišćenje opreme. Na našu veliku radost, naša želja se ispunila, a uz  novu mašinu  priprema kalupa i opreme za ponovnu upotrebu sada je čak deset puta brže. Time smo značajno dobili na produktivnosti i sada proizvodimo i do 2.500 torti dnevno. Kada smo aplicirali za sredstva imali smo 14, a danas imamo 34 radnika, što je najvažniji pokazatelj našeg uspeha.“ 

U narednim godinama preduzeće N.J.S. Group planira da proširi asortiman proizvoda, da investira u dodatnu opremu, uz unapređenje voznog parka i širenje magacina. Cilj je proizvodnja do 4.000 jedinica dnevno, kako bi dobar deo sredstava iz prodaje preusmerili u modernizaciju i unapređenje linija za rad.

U sklopu projekta koji je EU podržala, N.J.S. Group je sproveo niz društveno-odgovornih aktivnosti prema svojoj zajednici.

 „Odlučili smo se da obradujemo dve škole koje se nalaze u blizini naše fabrike i mališane koji sada imaju mnogo ograničenja za učenje i redovnu nastavu, a to su osnovne škole „Branislav Petrović“ i „Vladislav Petković Dis“. Darovali smo naše torte na dan školske slave, kao posluženje celoj školi i svim posetiocima. Bilo nam je zadovoljstvo da naše torte doniramo Kolu srpskih sestara „Nadežda Petrović“ iz Čačka, humanitarnoj organizaciji koja pomaže socijalno ugroženim porodicama jer smo želeli da obradujemo naše sugrađane kojima je pomoć najpotrebnija.“, ponosno završava svoju priču direktor kompanije.

Evropska unija je u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije preko programa EU PRO, koji sprovodi UNOPS, podržala preko 200 mikro i malih preduzeća i preduzetnika sa više od 4,3 miliona evra. Sredstva su iskorišćena za nabavku nove opreme uz koju su preduzeća unapredila proizvodnju i konkurentnost i otvorila nova radna mesta.