Ukoliko imate malo i srednje preduzeće i želite da unapredite svoje poslovanje, pridružite nam se na onlajn radionici 28. aprila u 11h kako biste se upoznali sa mogućnostima koje nudi Evropska investiciona banka.

Radionica za mala i srednja preduzeća baviće se dostupnim sredstvima i kreditnim linijama Evropske investicione banke koja se mogu upotrebiti za razvoj poslovanja, otvaranje novih radnih mesta, digitalizaciju i oporavak od pandemije covida-19.

Naš predavač biće Alesandro Bragonci, šef regionalne kancelarije EIB za Zapadni Balkan.

Finansiranje privatnog sektora jedan je od prioritetnih ciljeva EIB-a. Samo tokom protekle decenije, Evropska investiciona banka uložila je oko 3,5 milijardi evra u mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu. To čini banku Evropske unije jednom od vodećih međunarodnih zajmodavaca malim i srednjim preduzećima u regionu. Svojim finansiranjem EIB pomaže malim i srednjim preduzećima da realizuju svoje investicione i proizvodne planove, uspostave i prošire kanale distribucije, sprovedu istraživačko-razvojne i inovacione aktivnosti.

Učešće na radionici je besplatno ali je potrebno da se prijavite na linku https://euinfo.civicatalyst.org/eu_podrska najkasnije do 27. aprila ili do popune kapaciteta. Obezbeđen je prevod na srpski jezik.

***

Ovo je jedna u nizu radionica koju ćemo organizovati u narednom periodu kako bismo svim potencijalnim i trenutnim korisnicima EU programa približili mogućnosti za apliciranje, dobijanje finansijske i/ili savetodavne podrške za razvoj svog biznisa. Događaj se realizuje u okviru kampanje Delegacije EU u Srbiji #EUzaBiznis. Više o kampanji na europa.rs/biznis

Mala i srednja preduzeća, kao i veće kompanije mogu konkurisati za finansijska sredstva i savetodavnu pomoć u poslovanju putem nekoliko programa i projekata Evropske unije. U zavisnosti od projekta, programa i oblasti kojom se preduzeća bave, sredstva Evropske unije mogu biti u obliku bespovratnih sredstava, zajmova, a u nekim slučajevima i garancija.