“Čoveče, ne ljuti se”

0

Svako prepodne u EU info centru tokom ove nedelje obeležavaju dečji osmesi i pozitivna atmosfera. Razlog je veoma jednostavan – letnji kamp koji je namenjen kreativcima sa 6 do 12 godina.

Deca se upoznaju sa popularnim, ali i manje poznatim društvenim igrama iz svih delova Evrope. Cilj je da saznaju ponešto o tome kako su nastale i kako se mogu igrati, a onda, uz stručno vođenje, sami naprave figure, table i druge neophodne delove. Nakon što se oko podneva završi umetnički deo, u obližnjem Pionirskom parku igraju se sa kompletima koje su sami napravili.

Nasmejani i razigrani, mali umetnici dali su sve od sebe da naprave što uverljivije replike, ali je u centru pažnje ipak bilo druženje. I pored brojnih razlika, prijateljsko nadmudrivanje i takmičenje osnova je svake društvene igre, gde duh najbolje opisuje naziv jedne od njih, “Čoveče, ne ljuti se”.

Igra nastala u Nemačkoj početkom 20. veka ima vrlo jednostavna pravila i do sada je na svetskom nivou prodata u preko 70 miliona primeraka. Igre sa sličnim osnovama postoje u Indiji, Kolumbiji, Sjedinjenim Državama i Engleskoj.

Kamp vode magistri slikarstva i likovni pedagozi Alina Gadomski Todorović i Biljana Cvetković. Takođe u EU info centru, deca vikendom mogu da učestvuju i na kreativnim radionicama “Subotom za najmlađe”, a poslednja pred letnju pauzu za temu će imati “Don Kihota”.

Podeli

Comments are closed.