Najavljen deveti Belgrade Design Week

0

Deveti Belgrade Design Week, čiji je jedan od pokrovitelja Delegacija EU u Srbiji, održava se od 6. do 11. oktobra u staroj fabrici Staklopan na Dorćolu i sastavljen je kao i svake godine iz više različitih programa.

Centralni deo Belgrade Design Week-a predstavlja međunarodna konferencija Brand New World, koja se održava  9, 10. i 11. oktobra, na kojoj će govoriti predavači iz više od 20 zemalja, iz različitih kreativnih industrija.

Festival će pratiti i program izložbi BDW DizajnPark, profesionalne radionice BDW DizajnLabs, kao i sada već tradicionalni projekat 100% Future Serbia, koji promoviše mlade dizajnere. Otvaranje 100% Future Serbia će biti održano 6. oktobra u KC Grad, dok će svečano otvaranje Belgrade Design Weeka biti 7. oktobra, u staroj fabrici Staklopan.

Beogradska nedelja dizajna velika je prilika za sve kreativne ljude u Srbiji da svetu pokažu svoj talenat i umeće. Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević rekao je, na predstavljanju programa u Skupštini Grada, da Beogradska nedelja dizajna dovodi svet u glavni grad Srbije i da ima veliki značaj za kulturni život Beograda.

Podeli

Comments are closed.