Pet novih kuća za prisilne migrante u Novom Pazaru

0

U okviru projekta „Obezbeđivanje trajnih rješenja za prisilne migrante i povratnike u gradu Novom Pazaru“ Evropska unija i Grad su izgradili pet montažnih kuća i dodelili sedam grantova od po 1.500 eura za pokretanje vlastitog biznisa interno raseljenim licima, rečeno je na završnoj konferenciji projekta.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović dodelio je tom prilikom ključeve novoizgrađenih kuća korisnicima – interno raseljenim licima sa Kosova.

Grad Novi Pazar i Europska unija, uz tehničku podršku  Inicijative za razvoj i saradnju (IDC), započeli su u julu 2013. godine projekat podrške izbeglica i raseljenih lica, kao i povratnika iz zemalja EU.

image

Projekat su finansirali Evropska unija i grad Novi Pazar uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije i tehničku podršku Inicijative za razvoj i saradnju.

Cilj projekta je da podrži integracije i poboljšanje uslova života izbeglica i interno raseljenih lica i povratnika iz zemalja EU i njihovo ekonomsko osnaživanje.

Osim novih kuća i pomoći za pokretanje sopstvenog posla, osam učesnika projekta pohađalo je seminar o pokretanju posla, a bio je  organizovan i seminar o inovacijama u poljoprivrednoj proizvodnji, dok je za predstavnike Gradske uprave  održana obuka o PRAG procedurama EU za realizaciju projekata.

Podeli

Comments are closed.