Poziv za medije

0

Poštovani, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da prisustvujete ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI TVINING PROJEKTA „Priprema institucija tržišta rada u Republici Srbiji za Evropsku strategiju zapošljavanja”.

dana 11. juna 2014. godine u 13:00

Klub poslanika, Tolstojeva 2a

Beograd

Prisutnima će se obratiti:

  •   G-din Aleksandar VULIN, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
  •   Nj.E. g-din Majkl DEVENPORT, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji
  •   Nj.E. g-din Fransoa Gzavije DENIO, ambasador Francuske u Republici Srbiji
  •   Nj.E. g-din Krister ASP, ambasador Švedske u Republici Srbiji
  •   Nj.E. g-din Danijel BANU, ambasador Rumunije u Republici Srbiji

Ovaj projekat, finansiran od strane Evropske unije u iznosu od 2 miliona evra, je doprineo jačanju kapaciteta Sektora za zapošljavanje Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalne službe za zapošljavanje, s ciljem da se u saradnji sa zainteresovanim stranama ubrzaju reforme na tržištu rada, a u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Tri zemlje članice Evropske unije: Francuska, Rumunija i Švedska, učestvovale su, zajedno sa partnerima iz Republike Srbije, u ovom tvining projektu.

Uzimajući u obzir značaj zapošljavanja kao ključne teme, ovaj projekat, realizovan u periodu od 26 meseci, unapredio je kapacitete nacionalnih i lokalnih institucija tržišta rada, kao i uticaj politike zapošljavanja, u skladu sa standardima Evropske unije.

Kontakt:

Delegacija EU u Republici Srbiji, Nadežda Dramićanin, savetnik za informisanje i komunikacije, +381 11 30 83 200, nadezda.dramicanin@eeas.europa.eu, www.europa.rs

G-đa Brižit Megr, stalni tvining savetnik (+381 11 292 9694)

Podeli

Comments are closed.