Projekti EU namenjeni najstarijima obeležavaju Međunarodni dan starih lica u Srbiji

0

Međunarodni dan starih u Srbiji se obeležava programima i promocijom projekata u okviru EU Exchange 4 programa koji finansira Evropska unija u nekoliko gradova.

U Zaječaru se održava okrugli sto uz aktivno učesće Centra za socijalni rad Zaječar, predstavnika gradske uprave, zdravstvenog centra i delegata penzionera. Centar tom prilikom promoviše projekat  programa Exchange 4 – „Ruka koja pomaže”.

U okviru projekta „Mi brinemo o starima“ na Zlataru je pripremljen kratak program za korisnike usluga centara za socijalni rad Priboj, Prijepolje i Nova Varoš.

Gerontodomaćice obučavane u okviru projekta “Briga o starima – uzvraćanje usluge” u Velikom Gradištu dobijaju sertifikate i promotivne setove, a organizovan je i obilazak korisnika usluga.

U Smederevskoj Palanci, u okviru projekta „Pomoc u kući za stare za opštine Topola, Aranđelovac i Smederevska Palanka“, održava se trening za volontere. Reč je o oko 50 dece osnovnoškolskog uzrasta koja su se nakon prezentacije projekta prijavila da prođu obuku i postanu volonteri.

Više detalja o ovim projektima pročitajte ovde

Podeli

Comments are closed.