Promocija kalendara Evropskog PROGRESa za 2015. godinu i uručivanje nagrada za pobednike likovnog konkursa

0

Promocija kalendara Evropskog PROGRESa za 2015. godinu i dodela nagrada za najbolje učenike biće održani u utorak, 23. decembra 2014. godine u Blacu, u Kulturnom centru, sa početkom u 12:30 časova. Nagrade srednjoškolcima, čiji su radovi ocenjeni kao najbolji, uručiće akademska slikarka Ena Popović i menadžer Evropskog PROGRESa Grem Tindal.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 110 radova iz 28 srednjih škola jugoistočne i jugozapadne Srbije. Žiri na čelu sa akademskom slikarkom Enom Popović odabrao je 12 najboljih likovnih radova, koji će se naći na stranama kalendara Evropskog PROGRESa za 2015. godinu. Dvanaest učenika, kao i najbolja škola, će biti nagrađeni laptop i tablet računarima, kao i digitalnim fotoaparatima.

Likovni konkurs na temu „Upoznaj Evropu“, organizovan je tokom oktobra i novembra ove godine, sa ciljem da podstakne srednjoškolce da razvijaju svoje talente i nadahne ih da istraže i otkriju malo poznate a zanimljive činjenice o Evropi, kao i da iskažu kreativnost u likovnom predstavljanju svojih otkrića široj publici.

Organizovanjem konkursa, Evropski PROGRES je nastavio tradiciju koju su prethodnih godina u jugozapadnoj i južnoj Srbiji organizovali evropski razvojni programi EU PROGRES, PRO i MIR. Učenici, nastavnici i roditelji su ovu inicijativu u prošlosti pozitivno ocenili i sa zadovoljstvom podržavali.

U program Evropski PROGRES su uključene 34 lokalne samouprave – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Podeli

Comments are closed.