Ružić: Upozorenje i opomena

0

Ministar Ružić prisustvovao otvaranju objekta socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima za izbeglice, interno raseljena i socijalno ugrožena domicilna lica u opštini Kladovo, čija je izgradnja finasirana sredstvima EU.

Kladovo, 05. februar 2014. (FoNet) – Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić izjavio je danas, prilikom otvaranju objekata socijalnog stanovanja u Kladovu, da je to, bez obzira što se radi o svečanom trenutku, još jedna u nizu opomena da u Srbiji ima mnogo građana koji nemaju rešeno pitanje životnog i egzistencijalnog prostora.

Ružić je prisustvovao otvaranju objekta socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima za izbeglice, interno raseljena i socijalno ugrožena domicilna lica u opštini Kladovo, čija je izgradnja finasirana sredstvima EU, saopštila je Vlada Srbije.

„Vama, koji ćete ovo pitanje danas rešiti, želim da čestitam, ali i da izrazim žaljenje što su prošle dve decenije da bi se to završilo“, istakao je Ružić.

On je naglasio da se paralelno i ubrzano mora raditi na socijlnom zbrinjavanju najugroženijih kategorija stanovništva i na usvajanju najsavremenijih standarda života koji postoje u Evropskoj uniji .

Evropske integracije su proces u kome pojedinac mora da bude i jeste u središtu pažnje, rekao je Ružić.

Objekat je izgrađen zahvaljujući sredstvima EU, angažovanjem opštine Kladovo, Danskog saveta i Komesarijata za izbeglice, dodaje se u saopštenju.

Podeli

Comments are closed.