Studenti FPN-a gosti ambasade Finske

0

U okviru obeležavanja Dana Evrope i akcije Dan otvorenih vrata ambasada Finske ugostila je studente Fakulteta političkih nauka, koji su razgovarali sa ambasadorom i obišli zgradu sagrađenu pre Drugog svetskog rata.

Finska smatra da Srbija i druge zemlje Zapadog Balkana dele vrednosti na kojima je sazdana Evropska unija, poput poštovanja ljudskih prava i slobode kretanja, rekao je finski ambasador u Beogradu Peka Orpana u razgovoru sa studentima.

On je istakao da je Finska spremna da pomogne Srbiji u procesu pristupanja EU i da on lično u oblastima pregovora o članstvu ima puno iskustva u dosadašnjoj diplomatskoj službi.

image(1)

Orpana je govorio i o ekonomskim odnosima i ulaganjima finskih kompanija u Srbiju, pomenuvši da je jedna od njih zainteresovana i za ulaganje u fabriku kamiona FAP iz Priboja.

Ambasador je upoznao studente sa načinom života, obrazovanjem i ekonomijom Finske, a oni su se interesovali za uslove školovanja i mogućnosti za učenje jezika.

Finski ambasador je rekao studentima iz Srbije da su univerziteti u toj zemlji otvoreni za međunarodne studente i da se na njima može studirati i na engleskom jeziku.

Podeli

Comments are closed.