EU info kutak Niš  organizator je radionice fotografije „Priroda kroz objektiv“ koju će, u subotu 20. avgusta, voditi fotografi Dušan Dragosavljević i Ivan Dinić. Radionica stripa je namenjena deci uzrasta od 10 do 16 godina i biće održana na lokaciji Kampa fabrike umetnika u Brzom Brodu od 12 do 14 časova.

Cilj radionice je da se mladi polaznici informišu i steknu praktična znanja iz osnova fotografije, kao što su tipovi veličine plana, fotografska kompozicija i pronalaženje motiva za fotografiju. Sama tema radionice odrediće generalni pravac radioničarskih aktivnosti. Polaznici će zajedno sa predavačima pokušati da u objektiv fotoaparata uhvate najzanimljivije delove prirode na lokaciji na kojoj se nalaze, analizirajući razlike u pogledu izbora objektiva i pristupa motivima.

Dušan Dragosavljević, rođen 1991. u Nišu, fotograf je čije je pretežno interesovanje okrenuto ka motivima prirode i odnosima čoveka i prirode. Jednako je zastupljenu komercijalnoj, reklamnoj i umetničkoj fotografiji.

Ivan Dinić, 1989. godište, bavi se dokumentarnom fotografijom, honorarni je saradnik mnogih medija u Srbiji, trenutno zaposlen kao fotograf produkcije u United Media. Reportaža  je glavni fotografski žanr kojim se bavi ali je dokazan i u drugim žanrovima i tehnikama.

Fotografije nastale tokom trajanja radionice biće izložene tokom narednih mesec dana u jednistvenom prostoru Kampa galerije evropske umetnosti koji se nalazi na lokaciji Fabrike umetnika u Brzom Brodu.

Učešće na radionici je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je da roditelji/staratelji koji žele da prijave decu za učešće, popune formular najkasnije do 19. avgusta  u 17 sati ili do popune kapaciteta.

PRIJAVNI FORMULAR –  LINK

 

Kamp galerija evropske umetnosti otvorena je u okviru Festivala u prirodi „Bolji smo zajedno“ koji je u saradnji sa Fabrikom umetnika organizovao EU Info kutak Niš, a u okviru obeležavanja Dana Evrope, 9. maja 2022. Ovaj zanimljiv i jedinstven prostor mesto je prezentacije i afirmacije evropske umetnosti kao i lokalnog stvaralaštva, sa posebnim akcentom na stvaralaštvo dece i mladih.

 

Pročitajte još:

Radionica „Strip protiv nasilja“ u Kampu fabrike umetnika u Nišu

Nacrtaj mi budućnost Evrope