Posle Pančeva, EU Corner će biti otvoren i u Novom Sadu u Omladinskom centru „OPENS“. Otvaranje je u sredu, 17. jula 2024. godine, od 16.00 do 18.30 časova u OPENS-u, na adresi Bulevar despota Stefana 5.

Program događaja:

  • 16: 00 časova: Dobrodošlica – konferencijska sala
    Obraćanje Jelene Anđelovski, Menadžerka EU info pointa u Novom Sadu
    Obraćanje Vukašina Grozdanovića, Izvršni direktor OPENS-a
    OPENS projekati i programi koje finansira Evropska unija, Katarna Živanović, Grant menadžerka
  • 16:45 – 17:00 časova: Slatka kafe pauza – Omladinski klub OPENS
  • 17: 00 -18:30 časova: Eurodesk info sesija – Anđelka Radovanović (Nacionalna EURODESK koordinatorka, FondacijaTempus) i Milica Stojadinović (OPENS) – konferencijska sala

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave putem OVOG LINKA.

O EU Corner-u

EU Corner je inicijativa za jačanje kontinuiteta saradnje Evropske unije sa organizacijama i institucijama u Srbiji. U ime Delegacije Evropske unije u Srbiji, EU Corner-e organizuje EU info point Novi Sad u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja OPENS, u okviru REBOOTING projekta.

REBOOTING projekat ima za cilj da doprinese rastu javne (omladinske) podrške procesu integracije Srbije u EU i pristupnom procesu u Vojvodini.

EU Corner-i imaju za cilj unapređenje odnosa sa lokalnom zajednicom, i to kroz zajednički osmišljene redovne programe, kao i uređene prostore u već postojećim organizacijama. Svaki EU Corner biće udobno mesto za boravak, opremljen bibliotekom proze i poezije na evropskim jezicima, prevedenom na srpski uz podršku EU programa Kreativna Evropa.

EU Corner-i predstavljaće stalne tačke oslonca za kulturnu i obrazovnu razmenu u manjim gradovima i opštinama u Srbiji.