Poslednje veče u oktobru posvećujemo: slatkišima, svećama, bundevama, strašnim pričama i dobroj zabavi, jer organizujemo – Noć veštica. U Beogradu, u ustanovi kulture Parobrod, sajam uživanja za sve generacije.

Priključite nam se u najkreativnoj noći u godini.

19:00 – Noć za najmlađe. Očekujemo decu da nam dođu u kostimima na kreativne radionice, maskiranje, šminkanje, da čuju kratka predavanja o hororu i zabavi uz specijalizovani animatore Evropskog centra za jezike.

Obezbedili smo nagrade za kreativne i radoznale, a poseban događaj biće smotra kostima tokom kojeg će žiri izabrati tri najbolja kostima i nagraditi ih.

21:00 – 22:00 : „Poetika strave“ – predavanje dr Dejana Ognjanovića, pisca i teoretičara.

O izvornom značenju Noći veštica“ – predavanje i filmski inserti Nenada Bekvalca, doktoranda na FDU, filmskog kritičara i ko-autora kultne emisije „Šok koridor“. Saznajte sve o značenju i preobražaju „Noći veštica“ od evropske tradicije do amerikanizovanog oblika.

Noć veštica je plod autentične evropske (keltske) tradicije: na tlu današnje Irske i Škotske začeta su verovanja koja su preživela čak i jačanje uticaja hrišćanstva.

22:00 –Strava muzika“ – slavni DJ Gavra pripremio je Haloween plejlistu i potpisuje dobru atmosferu.

Pripremite: osmehe, maske i pomalo straha od mraka – (d)očekujemo vas uz sok od bundeve!