„L’amour à l’ère numérique – Ljubav u digitalnom dobu“ je naziv prve frankofone pričaonice u novom ciklusu događaja koje EU info kutak organizuje sa Francuskim institutom u Novom Sadu. Inspirativna diskusija privukla je ljubitelje francuskog jezika i kulture, kao i studente i studentkinje iz Novog Sada i okoline.

Učesnici su imali priliku da učestvuju u interesantnoj debati koju je vodio profesor francuskog jezika Nebojša Vlaškalić. Tema diskusije bila je ljubav u digitalnom dobu, a učesnici su imali priliku da istraže različite aspekte ovog fenomena. Diskusija je obuhvatila širok spektar tema, uključujući upoznavanje putem društvenih mreža, virtuelne veze, digitalnu komunikaciju u partnerskim odnosima, kao i uticaj tehnologije na naše razumevanje ljubavi i međuljudskih odnosa.

Tokom diskusije, učesnici su aktivno učestvovali, razmenjujući svoja mišljenja, iskustva i refleksije na temu.

“Pričaonice na francuskom jeziku su jedinstveno mesto susreta zaljubljenika i govornika francuskog, koje im omogućuju ne samo da razgovaraju o aktuelnim temama i šire vidike i znanje van formalnog konteksta, nego su i lepa prilika za nove susrete i kreativnost“, rekla je koordinatorka za projekte iz umetnosti i kulture Francuskog instituta u Srbiji – Novi Sad, Vanja Manić-Matić.

Frankofona pričaonica „L’amour à l’ère numérique – Ljubav u digitalnom dobu“ pokazala se kao izuzetno inspirativan i edukativan događaj koji je omogućio učesnicima da u neformalnoj i opuštenoj atmosferi usavršavaju svoje znanje francuskog jezika, razgovarajući o interesantnim i aktuelnim temama.

Pogledajte još:

Pričaonica o prirodi

Prednosti i rizici digitalnog doba

Foto: Aleksandar Miškov