Nakon Vranja i Leskovca, Festival evropskog filma otvoren je i u Kulturnom centru u Šapcu, a trajaće do 29. Juna. Prvo veče šabačka publika uživala je u španskom dokumentarnom filmu “Ćutanje drugih” iz 2018. nastalog pod producentskom palicom braće Almodovar.  Očekuje ih još pet sjajnih ostvarenja evropske kinematografije pod otvorenim nebom. Već večeras mogu pogledati komediju „Dijamantino“ Gabrijela Abrantesa i Daniela Šmita. Ulaz je, kao i svake godine, besplatan .

Festival u Šapcu organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info mreža u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u saradnji sa šabačkim Kulturnim centrom.

Turneja je krenula iz Vranja, prošla kroz Leskovac, Šabac, a očekuju se još događaji u Nišu (Oficirski dom, 4-6 jul), Novom Sadu (Brod teatar, 8-13 jul), Kragujevcu (Kulturni centar, 15-20 jul), Ćićevcu (Biblioteka, 23-28 jul), Smederevu (Dunavski park, 1-10 avgust) i Zemunu (Veliki trg, 18-23 avgust).

Festival evropskog filma putovaće sa šest filmova po gradovima Srbije do kraja avgusta, a nakon toga očekuju nas nova ostvarenja najbolje evropske produkcije, koje će naša publika biti u prilici da vidi tokom jeseni.

Festival evropskog filma deo je kampanje #EUzaTEBE, kojom građanima i građankama približavamo Evropsku uniju.