Ambasador Devenport u poseti Bujanovcu, Preševu i Vranju

0

Susreti sa čelnicima Bujanovca, Preševa i Vranja, a ambasador će uručiti sertifikate opštini Bujanovac za sisteme upravljanja kvalitetom i upravljanja životnom sredinom i predaće medicinsku opremu za vanbolničko porodilište u Preševu.

Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Majkl Devenport, boraviće u dvodnevnoj poseti južnoj Srbiji 30. i 31. januara 2014. godine. On će se sastati sa čelnicima Bujanovca, Preševa i Vranja, uručiće sertifikate opštini Bujanovac za sisteme upravljanja kvalitetom i upravljanja životnom sredinom i predaće medicinsku opremu za vanbolničko porodilište u Preševu. Ovi projekti sprovedeni su sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES.

Ambasador Devenport otpočeće posetu, u četvrtak 30. januara, sastankom sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem, kojem će predati sertifikate za Sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001 i Sistem upravljanja životnom sredinom ISO 14001. Šef Delegacije učestvovaće i na javnoj debati „Srbija na putu ka Evropskoj uniji“, o procesu evropskih integracija Republike Srbije. Tokom drugog dana posete, u petak 31. januara, ambasador Devenport sastaće se sa predsednikom opštine Preševo Ragmi Mustafom i predaće inkubatore, ultrazvučne aparate i druge medicinske uređaje za vanbolničko porodilište. Na kraju posete, on će se sastati sa gradonačelnikom Vranja Zoranom Antićem.

EU PROGRES ima za cilj da podrži razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Evropska unija će izdvojiti 14,1 miliona evra za realizaciju programa, Vlada Švajcarske 2,5 miliona, a Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 miliona evra. 

Za dodatne informacije, molimo Vas kontaktirajte:

Dejan Drobnjak | Menadžer za komunikacije| Evropsko partnerstvo sa opštinama – EU PROGRES | Timočka 4, Prokuplje, Srbija | Tel: +381 27 333 125 +381 27 329 972| Mobilni: +381 63 861 4524 | e-mail: dejand@unops.org  | skype: dejan_unops | www.euprogres.org

Podeli

Comments are closed.