Na tavanu Rektorata uskoro nova multimedijalna učionica – See more at: file:///C:/Users/pishibrishi/Documents/!%20EUinfo/!%20europa.rs/kopir/!%20projekti/20140321c.htm#sthash.cK0vUOdc.dpuf

0

Nakon rekonstrukcije krova Rektorata beogradskog univerziteta, koju je finansirala Evropska unija, početkom septembra u nekadašnjem tavanskom prostoru kapetan Mišinog zdanja počeće da radi multimedijalna radionica namenjena održavanju seminara i prezentacija.

Radovi na prepravci krova Rektorata Univerziteta u Beogradu i izgradnji učionice na prostoru nekadašnjeg tavanskog prostora, ulaze u završnu fazu. Do juna ove godine, na površini od 200 kvadratnih metara biće izgrađena moderna učionica namenjena održavanju seminara i prezentacija, kao i poseban deo za smeštaj savremene multimedijalne opreme.

Pre izgradnje učionice, sredstvima Evropske unije kroz projekat EU HETIP, rekonstruisana je krovna konstrukcija na zgradi Rektorata ukupne površine 400 kvadratnih metara. Ojačana je postojeća tavanica, a čeličnom konstrukcijom obezbeđeni su uslovi za unutrašnje uređenje.

Do buduće multimedijalne učionice, stizaće se savremenim panoramskim liftom čija će ugradnja početi već sredinom aprila. Kompletan završetak radova i početak nesmetanog korišćenja lifta i novog prostora na tavanici kapetan Mišinog zdanja, planiran je za početak septembra 2014. godine.

Ovim građevinskim radovima, prethodila je obnova fasade i zamena oko 170 prozora na Kapetan Mišinom zdanju, u kojem se nalazi i zgrada Rektorata. S obzirom da je reč o zdanju pod zaštitom države – rekonstrukciju su pratili i stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Evropska unija je kroz HETIP projekat izdvojila oko 600 hiljada evra za građevinske radove na zgradi Rektorata, jednoj od 27 visokoškolskih ustanova u Srbiji uključenih u projekat građevinskih radova i isporuke savremene nastavne opreme.

Od 2000. godine do danas EU je u sektor obrazovanja u Srbiji uložila oko 64 miliona evra.

Podeli

Comments are closed.