Počinje Evropska nedelja startapa: na stotine događaja za preduzetnike iz cele Evrope

0

Danas je otvorena treća Evropska nedelja startapa tokom koje će biti održano na stotine događaja ne samo širom Evrope već i sveta. Evropska nedelja startapa se održava u preko 50 zemalja, uključujući Afriku, Bliski istok i Latinsku Ameriku. Cilj inicijative je da informiše preduzetnike o podršci i resursima koji su im na raspolaganju na gradskom i regionalnom nivou.

Potpredsednik Komisije nadležan za jedinstveno digitalno tržište, Andrus Ansip, izjavio je: „Ulaganje u digitalne kompanije i otvaranje pristupa kapitalu su neophodni za rast novoformiranih kompanija. Takvim kompanijama su, međutim, potrebne i politike koje podržavaju njihov razvoj. Kroz povezivanje se oslobađanja njihov potencijal i nudi im se čitav dijapazon mogućnosti kako bi se takmičile sa drugim ekosistemima širom sveta.“

Komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo, Marija Gabrijel, dodaje: „Ovaj pokret pomaže zainteresovanima za preduzetništvo da načine prve korake ka realizaciji svojih projekata iz snova. Inicijativa podstiče kreativnost kao i razvoj preduzetničkog duha kako bi evropska startap scena nastavila da niže uspehe.

U Evropskoj nedelji startapa je prošle godine uz pomoć više od 280 partnera u preko 40 zemalja učestvovalo više od 100.000 preduzetnika iz cele Evrope. Dodatne informacije o ovogodišnjoj nedelji startapa su dostupne ovde, a događaje možete pronaći ovde.

Podeli

Comments are closed.