Generalni direktor Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje, g. Kristijan Danijelson, boraviće u prvoj radnoj poseti Beogradu.

Generalni direktor će se sastati sa NJ.E. premijerom Ivicom Dačićem u četvrtak, 23. januara 2014, u 14.00 u zgradi Vlade Srbije, Nemanjina 11.

G. Danijelson će se sastati i sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, ministrom finansija Lazarom Krstićem i ministrom pravde i državne uprave Nikolom Selakovićem.

U 15.20, g. Danijelson će se sastati sa članovima Odbora za evropske integracije Narodne skupštine. Nakon toga susreta, predviđene su izjave novinarima, u Skupštini Srbije, Trg Nikole Pašića 13.

U petak, 24.januara 2014. u 10.00u Sava Centru, generalni direktor prisustvovaće dodeli ugovora o IPA direktnim bespovratnim sredstvima Republičkom geodetskom zavodu za projekat „Razmena katastarskih podataka između Beograda i Prištine”. U toku dana, g. Danijelson će prisustvovati simpozijumu sa profesorima, studentima i predstavnicima NVO na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

G. Danijelsonće se sastati i sa ministrom privrede Sašom Radulovićem, prisustvovaće sastanku Saveta Koordinacionog tela za proces evropskih integracija i imati radni ručak sa g. BrankomRužićem, ministrom bezportfelja zaduženim za evropske integracije i gđom Tanjom Miščević, šeficom Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

Generalni direktor Danijelson će završiti svoj boravak posetom Delegaciji Evropskeunije u Republici Srbiji.