Podrška vinarima i vinogradarima u okviru IPARD II programa, kao i vesti o primeni paketa pretpristupne pomoći u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, nalaze se u trećem mesečnom biltenu IPARD na dlanu.

Izbijanje epidemije COVID-19, te rad od kuće, donele su određene izmene u primeni IPARD paketa, o kojima više možete pročitati u samom biltenu.

Ipak, najznačajnija vest za korisnike IPARD-a jeste da je Evropska komisija zvanično odobrila akreditaciju novih IPARD mera Republici Srbiji.

Evropska komisija je zvanično odobrila akreditaciju novih IPARD mera Republici Srbiji! 🥳
Tako je Mera 7 za podršku…

Posted by IPARD na dlanu on Wednesday, April 1, 2020

Tako je Mera 7 za podršku ruralnom turizmu od sada dostupna i kod nas. Sve informacije o Meri 7, kao i javnom pozivu za istu, biće blagovremeno objavljene.

Mera 9, s druge strane, predstavlja tehničku pomoć, a omogućiće IPARD Upravljačkom telu uspešnije sprovođenje IPARD II Programa kroz organizaciju edukacija i informativnih kampanja, pripremu i distribuciju promotivnog materijala, dobijanje ekspertske pomoći i drugo.

IPARD na dlanu je bilten nastao sa željom IPARD Upravljačkog tela Minsitarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da sve zainteresovane strane, direktno ili indirektno uključene u IPARD II Program, svakog meseca informiše o aktuelnim događajima, najavama, pozivima i pravilima koja se odnose na njegovo sprovođenje u Srbiji. Najnoviji bilten na engleskom jeziku možete pronaći na ovom linku.

Podsetimo: od 2000. godine EU je donirala 150 miliona evra za poljoprovredu i bezbednost hrane u Srbiji, a samo u 2017, vrednost izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u EU bila je 1,3 milijarde evra.

Povezane vesti: