Nagrada Adamu Santovcu za film snimljen u okviru projekta “Medijske posete EU”

0

Novinar Televizije N1 Adam Santovac osvojio je prvo mesto u kategoriji društveno odgovornih reportaža na Internacionalnom festivalu reportaže INTERFER u Apatinu, za dokumentarni film „Smeće za energiju“.

Nagradu – statuu Zlatne Nike – Adamu je dodelio žiri u sastavu: Pero Zubac, pesnik, predsednik žirija, Dušan Đoković, direktor Akademije umetnosti iz Beograda, Nemanja Santrač, član gradskog veća Sombora za kulturu i Vanja Meandžija, producent RTL-a iz Zagreba.

Dokumentarni film Santovca “Smeće za energiju” snimljen je prilikom posete Beču u junu 2015, u okviru projekta Delegacije EU u Srbiji „Medijske posete Evropskoj uniji“ koji realizuje Britanski savet.

Ovaj projekat namenjen je novinarima informativnih redakcija iz Srbije koji izveštavaju o temama i pitanjima relevantnim za proces evropskih integracija.

Uz pomoć pri identifikovanju i kontaktiranju relevantnih ljudi, institucija i zvaničnika iz Evrope, novinari imaju jedinstvenu priliku da dobiju informacije i utiske iz prve ruke o temama koje sami predlažu iz određene evropske zemlje, kao i da im ta iskustva pomognu u poređenjima i analizi takvih tema u Srbiji.

Cilj projekta je da kroz ovakvu podršku novinarima omogući građanima Srbije da čitaju, gledaju i slušaju raznovrsnije sadržaje i vesti o iskustvima EU u procesu reformi kao i da bolje razumeju različite aspekte procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Nagrađeni film Adama Santovca možete pogledati ovde

Podeli

Comments are closed.