RSS pokreće program za dodelu grantova za razvoj vredan 1,62 miliona evra

0

Sarajevo – Sekretarijat Regionalnog saveta za saradnju (RSS) je danas pokrenuo program za dodelu grantova vredan 1,62 miliona evra namenjen unapređenju infrastrukture i kvaliteta usluga duž regionalnih kulturnih i turističkih ruta.

U okviru programa, čije će sprovođenje trajati tri godine, biće dodeljeno preko 30 grantova od najviše 54.000 evra.

„RSS će uz pomoć ovog programa akterima u privatnom i javnom sektoru u svih šest zemalja Zapadnog Balkana omogućiti da sprovedu neophodne mere zahvaljujući kojima će kulturne i prirodne atrakcije učiniti još privlačnijim za međunarodne i regionalne posetioce. Drugim rečima, pomoći ćemo izgradnju kvalitetnije, zajedničke turističke ponude koja će privući veći broj turista u region, produžiti njihov boravak te povećati prihod i broj kvalitetnih radnih mesta u turizmu”, izjavio je Goran Svilanović, generalni sekretar Regionalnog saveta za saradnju.

Grant šema je sastavni deo projekta Razvoj i promocija turizma koji finansira EU, a sprovodi RSS, vrednog pet miliona evra. Projekat će biti sproveden u tri uzastopna ciklusa, sa ciljem da se u okviru svakog ciklusa realizuje najmanje deset pilot projekata.

U svakom od tri ciklusa će biti otvoren po jedan konkurs za dostavljanje predloga projekata, koji će biti namenjeni pravnim licima – uključujući nevladine i neprofitne organizacije, udruženja, fondacije i lokalne vlasti – koja će pripremati i upravljati grantovima te implementirati dodeljena sredstva.

Prvi konkurs za dostavljanje predloga projekata je otvoren danas, a namenjen je lokalnim i regionalnim organizacijama za razvoj turizma, turističkim klasterima, obrazovnim i organizacijama za obuku koje su aktivno uključene u razvoj turizma, kao i nacionalnim i parkovima prirode. Rok za podnošenje prijava je 16. avgust 2018.

Za više informacija o programu za dodelu grantova, posetite www.rcc.int/tourismgrants.

Podeli

Comments are closed.