Unapređenje efikasnosti pravosuđa

0

Uz podršku projekta „Unapređenje efikasnosti pravosuđa” koji finansira Evropska unija, u Osnovnom sudu u Zrenjaninu održana je trodnevna, interaktivna radionica “Razmena dobre prakse, organizacija rada izvršnog odeljenja”, na kojoj su učestvovale i sudije i sudsko osoblje Osnovnih sudova iz Sombora, Smedereva i Kruševca.

Prema rečima Zlatoja Ankića, predsednika zrenjaninskog Osnovnog suda, rad na studiji slučaja organizovan tokom ovdašnje radionice, podrazumevao je pronalaženje najboljih modela za saradnju sa eksternim institucijama i sprovođenje izvršenja na terenu koji će pomoći sudovima da dalje unapređuju efikasnost rada u svojim izvršnim odeljenjima.

“Ponosni smo na realizaciju programa starih predmeta u 2016. godini, naročito starih izvršnih predmeta. Zaključno sa 31. decembrom prošle godine broj starih predmeta u Osnovnom sudu u Zrenjaninu smanjen je za 63 procenta, čime je realizacija programa dvostruko premašena”.

Kako je najavljeno saradnja na projektnim aktivnostima nastavlja se i tokom ove godine.

“Preporuke i zaključke koje je tim za unapređenje efikasnosti pravosuđa dao kao smernice Osnovnom sudu u Zrenjaninu, ušli su u plan i program starih izvršnih predmeta Osnovnog suda i za 2017. godinu”.

Rešavanje starih predmeta, ujednačavanje sudske prakse, unapređenje radnih procesa u sudovima i javnim tužilaštvima, neke su od oblasti kojima se ovaj projekat koji finansira EU, bavi.

Projektne aktivnosti započele su 2016. godine, a predviđeno je da njihovo sprovođenje traje dve godine.

Podeli

Comments are closed.