U Narodnoj skupštini Srbije održana je konferencija na kojoj je obeležen završetak projekta “Pravna podrška pregovorima (PLAC II)”.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati i aktivnosti projekta vrednog 2,6 miliona evra kroz koji Evropska unija pomaže Srbiji da unapredi usaglašenost nacionalnog zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU, poboljša sprovođenje pravnih akata i osnaži kapacitete nadležnih institucija za uspešno vođenje pristupnih pregovora.

Zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Mateja Norčič Štamcar ukazala je da je na važnost implementacije zakona.

“Implementacija je svugde problem, u celoj regiji. Srbija je ušla u fazu pregovora gde se najviše događa unutra, na vama. Veliki je posao ispred nas i vas, ali građani će imati velike koristi od toga. Zato, znajte da imate veliku podršku EU”, zaključila je Norčič Štamcar.

Osim Norčič Štamcar, na konferenciji koju je organizovalo Ministratsvo za evropske integracije, učesnicima su se obratile Ksenija Milenković, pomoćnica ministra za evropske integracije, Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima za pristupanje Republike Srbije Evropskoj uniji, i Mojca Grošelj, voditeljka projekta PLAC II.