Platformska ekonomija – Quo Vadis Homo

0

Prva regionalna konferencija o platformskoj ekonomiji pod nazivom The Reshaping Work Conference East and Southeast European (ESE) Edition svečano je otvorena izložbom radova studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu pod nazivom QUO VADIS HOMO? u Kulturnoj stanici Svilara. Izložba je početak prve regionalne konferencije o platformskoj ekonomiji koja se održava 26-28 februara na novosadskom Rektoratu.

Konferenciju su otvoril  Štefen Hudolin, šef II sektora operacija Delegacije EU u Srbiji i Branka Andjelkovic, programska direktorka – Public Policy Research Center.

“Evropa teži zdravoj planeti i novom digitalnom dobu, što može postići samo kroz povezivanje ljudi i unapređenje socijalne i tržišne ekonomije. Kako bismo to postigli Evropska komisija je definisala najvažnije ciljeve za narednih 5 godina. Jedan od značajnijih je svakako Evropa za digitalno doba”, izjavio je Hudolin i naglasio da je Zapadni Baklan važan deo ovog cilja, te da mora da razvija ovu granu ekonomije.

Reshaping Work je neprofitna inicijativa sa sedištem u Amsterdamu, pokrenuta 2016. godine sa ciljem da na jednom mestu okupi različite aktere kako bi zajednički razgovarali o budućnosti rada koje donose intenzivne tehnološke promene i pronašli načine kako da budućnost rada oblikuju u novim okolnostima. Inicijativa je u međuvremenu prerasla u niz regionalno organizovanih događaja širom Evrope (Barselona, Amsterdam, Stokholm, Novi Sad a u pripremi su Madrid, Cirih i Berlin).

Podeli

Comments are closed.