Proizvod srpskog startapa izglasan je za najbolji među ukupno 13 takmičara iz celog sveta, u kategoriji softverskih usluga (SaaS) za 2022. godinu. U pitanju je takmičenje, koje svake godine organizuje sajt ProductHunt, i to u 24 različite kategorije. Ovogodišnji pobednik u kategoriji softverskih usluga jeste startap LeadDealta, koji je plasirao posebnu platformu upravljanje LinkedIn kontaktima.

LeadDelta je platforma za upravljanje društvenim kapitalom i mrežnom inteligencijom napravljena za moderne profesionalce. Bilo da se bave prodajom, marketingom, prikupljanjem sredstava ili angažovanjem, LeadDealta omogućava koriniscima da organizuju svoje poslovne kontakte na način koji njima odgovara.

Glasovi publike širom sveta potvrdili su da je ovaj specijalno dizajniran sistem za upravljanje LinkedIn konekcijama najbolje ponuđeno inovativno rešenje.

Zanimljivo je i to što je ovo prvi put da se jedan srpski startap našao u konkurenciji.

Važno je napomenuti i da je startap LeadDelta jedan od prvih učesnika programa Katapult Fonda za inovacionu delatnost, uz čiju podršku su ubrzali razvoj i unapredili poslovanje. Učešćem u programu Katapult dobili su finansijsku i mentorsku pomoć.

Šta je program Katapult?

Katapult je prvi srpski program akceleracije, koji dodatno osnažuje našu startap zajednicu da se pozicionira na globalnom tržištu i na taj način doprinese rastu i konkurentnosti srpske ekonomije. Sredstva za realizaciju Katapult programa obezbeđena su na osnovu zajedničkog ulaganja Republike Srbije, kroz zajam i tehničku podršku Svetske banke u iznosu od 7,7 miliona evra i bespovratne finansijske podrške Evropske unije u iznosu od 10 miliona evra.

Takođe, za nastavak realizacije ovog programa, prošle godine izdvojeno je još sredstava – u maju je potpisan sporazum o pružanju podsticaja za rast istraživanja, inovacija i preduzetništva u Srbiji ukupne vrednosti od 84,5 miliona evra.

Katapult program je deo „Projekta akceleracije inovacija i podsticanje rasta preduzetništva u Republici Srbiji“ (SAIGE), koji je posvećen jačanju inovativnog preduzetništva i naučnih istraživanja.

Sredstva za realizaciju Projekta SAIGE  obezbeđena su na osnovu zajedničkog ulaganja Republike Srbije, kroz zajam i tehničku podršku Svetske banke u iznosu od 43 miliona evra i bespovratne finansijske podrške Evropske unije u iznosu od 41,5 miliona evra.

Projekat SAIGE zajedno realizuju Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Svetska banka i Evropska unija, a korisnici su naučna zajednica, naučno-istraživačke organizacije, inovativna privreda, kao i Fond za nauku i Fond za inovacionu delatnost.

Podrška Evropske unije inovacijama i konkurentnosti u Srbiji vredna je više od 200 miliona evra za period od 2014. do danas. Sredstva namenjena ovom sektoru koriste se za podsticanje kvaliteta nauke, inovacija i povezivanja sa evropskim i međunarodnim naučnicima i preduzetnicima, čime se povećava konkurentnost srpske ekonomije. 

 

 

Pročitajte još:

Razvoj nauke za bolji imidž Srbije

Katapult do uspeha

Izabrani prvi učesnici programa akceleracije Katapult