Novi serijal emisije „Pazi mladost“, počinje u sredu 17. marta, a tokom nekoliko epizoda mladi iz Srbije debatovaće o aktuelnim i važnim temama.

Prva epizoda biće emitovana na RTS 2, u sredu 17. marta, i to u dva termina – od 9.50 i od 13 časova, a planiran je reprizni termin subotom na RTS 1.

Učesnici serijala „Pazi mladost“ jesu polaznici Evropske škole debate, a prvo pitanje koju će razmotriti jeste – Da li bi ulaznice za muzeje trebalo da budu besplatne?

Primera radi, lisabonski muzej „Berardo“ subotom otvara vrata za sve posetioce, besplatno, a čuveni madridski „Prado“ može se posetiti bez nadoknade u popodnevnim časovima svakog dana, kao i tokom praznika, u određenim terminima.

Slična je situacija i u drugim evropskim muzejima. Međutim, postavlja se pitanje je li ukidanje naknada za ulazak u muzeje pošten prema ljubiteljima drugih aktivnosti – posetiocima koncerata, fudbalskih utakmica?

Šta o tome misle mladi i kako bi oni doskočili ovoj zavrzlami, možete čuti u prvom terminu, dok će u narednim sedmicama razgovarati o sledećim temama:

Doprinos Grete Tunberg

Gradovi bez automobila

Online nastava

Lični podaci na internetu