Kroz priču o najjačem čoveku na svetu, mališani u Nišu su na novoj kreativnoj radionici koju organizuje EU info kutak Niš u Kampu Fabrike umetnika, mogli da saznaju gde leži najveća snaga čoveka i koliko je ona važna. U prirodnom ambijentu na desnoj obali Nišave kod Brzog Broda postaje lepa praksa da na našim radionicama deca i roditelji kvalitetno provode zajedničko vreme vikendom.

Na radionici su deca od četiri do deset godina imala priliku da iskažu kreativnost i nauče šta mogu da naprave od kamena i gline, na zabavan i interaktivan način. Još jedno zanimljivo druženje i učenje dece deo je serijala kreativnih i stvaralačkih aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta uz korišćenje metoda prirodne, Waldorf pedagodije. Radionice vodi Nela Jotović, diplomirani pedagog-vaspitač, sa višegodišnjom praksom u Waldorfskoj pedagogiji, a u praktičnom radu sa decom pomažu studentkinje pedagogije sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Deca na kreativnim radionicama iz ovog serijala kroz rad i iskustveno učenje provode dragoceno vreme u prirodi, razvijaju zdrave navike, stiču važne veštine snalaženja i spretnosti, podstiču kritičko razmišljanje, maštovitost i kreativnost.

Ovo je bila peta u nizu radionica. Kako su izgledale prethodne četiri radionice pročitajte na sajtu:

Uz maštu i kreativnost do vetrokaza

Priroda u rukama dece

Učimo o prirodi zajedno

Iskre znanja i sreće kraj prve zapaljene vatre

EU info kutak Niš i Fabrika umetnika planiraju nove radionice u ovom serijalu. Više detalja uskoro na sajtu.

*Kamp Fabrike umetnike jedna je od inicijativa koja je podržana kroz projekat „Lokalni poziv za EU“ koji finansira EU, a sprovodi Nacionalna koalicija za decentralizaciju.  

Koreni Valdorfske pedagogije su u Nemačkoj, a njen utemeljivač je Rudolf Štajner, austrijski naučnik i reformator mnogih područja modernog života.  U Valdorf pedagogiji se gaji individualnost deteta. Dečje aktivnosti su osmišljene tako da angažuje dete na svim nivoima – fizičkom, mentalnom, emotivnom, duhovnom.